Museum De Schotse Huizen

BEZOEK ONS MUSEUM


Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

m.u.v. 25 december en 1 januari


Entreeprijzen


Combi-ticket €6,00 (inclusief toegang Grote Kerk Veere)


Museumkaarthouders en kinderen t/m 12 jaar: gratis entree

(m.u.v. Grote Kerk Veere)


Kaai 25-27 te Veere

0118-501744

museum@museumveere.nl

AGENDA 2015

30 mei - 26 juli

Tentoonstelling

Scottish Diaspora Tapestry


11, 18 en 25 juli 14.00 uur

Historische stadswandeling met Scottish afternoon tea


11 en 25 juli, 22 en 29 aug 19.00 uur

Beiaardconcerten Stadhuis en stadstuinen


18 juli 20.00 uur

Concert Brian McNiell


Iedere dinsdagmiddag

13.30-16.00 uur

Handwerkcafé


25 september 19.30 uur

Vrienden avond

Stichting Vrienden van Schotse HuizenNIEUWS:


Museum Veere zoekt extra vrijwilligers


                                                 

COMIIÉ VAN AANBEVELING


mr. J.H.N. Van Ameijden

mevr. drs. K. Peijs
Mevr. drs. C. van Rappard-Boon
drs. F.W. Weisglas
drs. R.J. van der ZwaagMUSEUM DE SCHOTSE HUIZEN

WORDT GESTEUND DOOR


Atelier De Schapekop

Auberge de Campveerse Toren

Bed en Brood - Veere

Hotel de Heeren

d’Ouwe Werf

‘t Waepen van Veere

Stichting Vrienden van
Museum De Schotse Huizen
Ons museum is ANBI genoteerd

(Informatie)
Persbericht

16 maart 2015


Museum Veere zoekt vrijwilligers!

Home Geschiedenis Exposities Stadhuisbeelden Activiteiten Vrienden Voor kinderen Informatie

Museum Veere zoekt extra vrijwilligers


Op dit moment zetten 45 gemotiveerde vrijwilligers zich wekelijks in om de vele bezoekers van Museum Veere te ontvangen en ze een aangenaam verblijf te bezorgen.

Museum Veere is vernieuwd en bouwt aan de toekomst. Het is groter geworden, de openingstijden zijn uitgebreid en er zijn bijzondere taken bijgekomen. Wij zoeken daarom extra vrijwilligers die ons team komen versterken.


Op 28 maart is het Museum Veere officieel geopend. Het museum heeft twee historische locaties die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere, de beroemde beker van Maximiliaan, voorwerpen die herinneren aan de eeuwenlange Schots-Veerse handelsrelatie en meer recent de internationale Veerse kunstenaarskolonie. Beide locaties vormen samen een ontmoetingsplek voor culturele activiteiten.

Maar de Schotse Huizen en het Stadhuis zijn meer dan een museum. In het Stadhuis is een VVV-inspiratiepunt gevestigd en de sfeervolle zalen worden verhuurd voor uiteenlopende activiteiten, zoals recepties, vergaderingen en workshops. Sinds april worden in het stadhuis ook weer huwelijken voltrokken. De komende jaren breiden we ons aanbod uit, bijvoorbeeld met stadswandelingen en vernieuwen we de collectie zodat Museum Veere zijn culturele rol in de stad kan blijven vervullen.

De markante gebouwen zijn voor de inwoners en bezoekers alleen te bezichtigen en te gebruiken dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Om onze ambities waar te kunnen maken hebben wij hulp van meer vrijwilligers nodig. Daarom vragen wij u om met ons Museum Veere op de kaart te zetten!


Museum Veere biedt de volgende vrijwilligersfuncties aan:

Gastheer of -vrouw voor de museumbalie en museumwinkel

Als gastheer of –vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het museum en de huidige tentoonstellingen. U bedient de kassa voor het afrekenen van entreegelden en aankopen uit de museumwinkel. 

Dit vragen wij:
Een goede gastvrouw  of –heer hoeft echt niet alles te weten over kunst en geschiedenis van Veere of verschillende talen te spreken. Voor bezoekers zijn daarvoor zaalpapieren in verschillende talen beschikbaar. Wij zoeken mensen waar we op kunnen rekenen, die vriendelijk en gastvrij zijn en zelfstandig kunnen werken. Wij leren u wat er allemaal te zien is in het museum.

Tijdsbesteding:

Het museum is van maandag tot en met zondag geopend gedurende het hele jaar. De werktijden in de ochtend zijn van 10.00 uur tot 13.00 uur en in de middag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wij vragen uw inzet voor ten minste 1 dagdeel per twee weken (meer of minder is uiteraard bespreekbaar)Gastheer of -vrouw evenementen

Museum Veere organiseert uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. U kunt hierbij denken aan lezingen, vergaderingen, (kinder)workshops en recepties. Voor het begeleiden van evenementen zoeken wij gastheren en -vrouwen, die  overdag, in de avonduren of het weekeind beschikbaar zijn.


Als gastheer of -vrouw ontvangt u de gasten, verzorgt eventueel koffie en thee en staat u de gasten te woord bij vragen. Samen met de huurder neemt u het huurcontract door. U controleert de verhuurde ruimte op een nette presentatie vooraf en na afloop en aan het einde sluit u het pand af. 


Dit vragen wij:

Bent u servicegericht, representatief, zelfstandig, vindt u het leuk om mensen een fijne dag te bezorgen en bent u ook in de avonduren beschikbaar? Dan komen we graag met u in contact.

Tijdsbesteding:
De tijdsbesteding is twee dagdelen per maand. De evenementen vinden vaak overdag plaats, maar kunnen ook in de avonden of de weekenden plaatsvinden.


Coördinator Huwelijken

Vanaf 28 maart verzorgen wij met onze vrijwillige bodes de huwelijken in het Stadhuis. Om dit alles in goede banen te leiden, zoeken wij een Coördinator Huwelijken.


Gemeente Veere plant in overleg met u de huwelijken in voor de trouwzaal in het Stadhuis. U reserveert deze in de agenda van het Stadhuis en maakt een rooster voor de bodes. U heeft contact met de bruidsparen voor het bezichtiging van de trouwzaal en u informeert hen over de mogelijkheden voor trouwen in het Stadhuis. Verder bent u verantwoordelijk voor facilitaire zaken, u heeft bijvoorbeeld contact met de bloemist over de te verzorgen bloemstukken, en voor het aansturen van de bodes (ongeveer 4 personen).

Dit vragen wij:
U heeft er plezier in om zaken tot in de puntjes te regelen. U vindt het leuk om met mensen om te gaan, u bent gastvrij en enthousiast en u kunt goed organiseren.

Tijdsbesteding:
Gemiddeld vraagt deze functie 1 dagdeel per week. Veel van de taken kunt u flexibel inplannen en het is mogelijk vanuit huis zaken te regelen.


Bode huwelijken

Om ons bodeteam voor de huwelijken compleet te maken, zoeken wij drie bodes. Tijdens de feestelijke trouwplechtigheid leidt u de ceremonie in goede banen. Voorafgaand aan de ceremonie zorgt u voor een juiste inrichting van de trouwzaal. U ontvangt de trouwambtenaar. U ontvangt de gasten in de sfeervolle trouwzaal, leidt het bruidspaar en de gasten naar hun plaats en houdt de planning in de gaten.

Dit vragen wij:
Bent u gastvrij, enthousiast, precies, een goede planner en vindt u het leuk om een bruidspaar een onvergetelijke dag te bezorgen? Dan zijn we op zoek naar u.

Tijdsbesteding:
Als bode wordt u gemiddeld 1 dagdeel per week ingezet, de nadruk ligt op de maanden mei, juni en september. De meeste huwelijken vinden op vrijdag overdag plaats.


Coördinator Educatie

In Museum Veere is veel te zien en te leren over de rijke Veerse geschiedenis. Om ook kinderen mee te nemen in het verhaal van de stad zijn er speciale activiteiten ontwikkeld: een speurtocht voor gezinnen en scholenprojecten voor alle leeftijden van de basisschool. Kinderen maken voor het eerst kennis met het begrip ‘verzamelen’, kleden poppen aan in Walcherse streekdracht, spelen een Middeleeuwse rechtspraak na, doen onderzoek naar de restauratiemogelijkheden van de zestiende-eeuwse beelden van de Heren van Veere…  Voor de coördinatie van dit programma zoeken wij een Coördinator Educatie.

Dit vragen wij:

Als Coördinator Educatie voert u het educatieprogramma uit,  verbetert dit en breidt dit desgewenst uit met nieuwe activiteiten. Hierbij werkt u samen met partijen als SCEZ (Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland), KEW (Kunst Educatie Walcheren) en andere musea. Verder  verzorgt u de planning van de school- en groepsbezoeken en zorgt u samen met de vrijwilligers Educatie voor ontvangt en begeleiding in het museum. Promotie wordt in samenwerking met onze medewerker PR vormgegeven.

Tijdsbesteding: 1 dagdeel per week. Het werk is flexibel in te plannen.


Dit biedt het Museum Veere u

Als vrijwilliger van Museum Veere werkt u in bijzondere gebouwen die de historie van Veere ademen. U ontmoet veel verschillende mensen die met plezier het museum bezoeken. Wij zorgen ervoor dat u goed beslagen ten ijs komt. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten krijgt u uitleg van de curator over nieuwe wisseltentoonstellingen en er zijn mogelijkheden om een passende opleiding te volgen. Jaarlijks nodigen we u uit voor een vrijwilligersuitje. Alle afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, u ontvangt een reiskostenvergoeding als u buiten Veere woont en u bent als vrijwilliger WA verzekerd via de gemeente.


Meer informatie:

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Marieke Gideonse: 06-39458431 of beheerder@museumveere.nl


Terug naar overzicht persberichten