Museum De Schotse Huizen

BEZOEK ONS MUSEUM


Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

m.u.v. 25 december en 1 januari


Entreeprijzen


Combi-ticket €6,00 (inclusief toegang Grote Kerk Veere)


Museumkaarthouders en kinderen t/m 12 jaar: gratis entree

(m.u.v. Grote Kerk Veere)


Kaai 25-27 te Veere

0118-501744

museum@museumveere.nl

AGENDA 2015

30 mei - 26 juli

Tentoonstelling

Scottish Diaspora Tapestry


11, 18 en 25 juli 14.00 uur

Historische stadswandeling met Scottish afternoon tea


11 en 25 juli, 22 en 29 aug 19.00 uur

Beiaardconcerten Stadhuis en stadstuinen


18 juli 20.00 uur

Concert Brian McNiell


Iedere dinsdagmiddag

13.30-16.00 uur

Handwerkcafé


25 september 19.30 uur

Vrienden avond

Stichting Vrienden van Schotse HuizenNIEUWS:


Museum Veere zoekt extra vrijwilligers


                                                 

COMIIÉ VAN AANBEVELING


mr. J.H.N. Van Ameijden

mevr. drs. K. Peijs
Mevr. drs. C. van Rappard-Boon
drs. F.W. Weisglas
drs. R.J. van der ZwaagMUSEUM DE SCHOTSE HUIZEN

WORDT GESTEUND DOOR


Atelier De Schapekop

Auberge de Campveerse Toren

Bed en Brood - Veere

Hotel de Heeren

d’Ouwe Werf

‘t Waepen van Veere

Stichting Vrienden van
Museum De Schotse Huizen
Ons museum is ANBI genoteerd

(Informatie)
Winkel


Onze winkel is geopend tijdens reguliere openingstijden van het museum. Wilt u alleen even rondkijken of iets kopen, dan bent u van harte welkom zonder dat u een kaartje hoeft te kopen voor het museum.

Home Geschiedenis Exposities Stadhuisbeelden Activiteiten Vrienden Voor kinderen Informatie

Winkelcollectie
In onze winkel zijn diverse artikelen te koop die min of meer gerelateerd zijn aan de museumcollectie. Zo verkopen wij kunstkaarten, met foto’s van schilderijen die in ons museum ten toon zijn gesteld. Ook is er een collectie Schotse en Zeeuwse sieraden. Verder informatieve boeken over o.a. de Schots-Veerse relatie, kunstenaars behorend tot de Veerse kunstenaarskolonie, Veerse geschiedenis en streekdracht. Gewild zijn de patronen van streekdrachtpoppen en de catalogus bij onze streekdrachtexpositie. Voor kinderen zijn er kartonnen knipfiguren van poppen met Walcherse kostuums. Maar er is nog veel meer. Kom gerust een kijkje nemen.


NIEUW: Chocola van Chocolate Lovers
In onze winkel verkopen we chocolade van Chocolate Lovers. Opgezet door tien vrienden die allemaal in de afgelopen jaren iets mindere tijden hebben gekend. De verkoopopbrengsten van hun produkten worden daarom gebruikt om de bevolking op Walcheren te helpen. Gezinnen met langdurig/ernstig zieke kinderen bieden zij een leuke dag aan. Met uw aankoop steunt u deze plannen. De chocola is 100% handwerk en wordt door vrijwilligers in eigen atelier gemaakt.


Veerse tartan
Een tartan is een geruite wollen stof waar de Schotse kilt van wordt gemaakt. Oorspronkelijk liet iedere Schotse ‘clan’ (vrij vertaald: familietak) een eigen ruitpatroon ontwerpen. Veere heeft geen clan-tartan, maar een district-tartan, omdat het hier een gebied betreft en geen familie. De Veerse District Tartan is geweven in de kleuren van het Huis van Borsele,de eerste edelen van Zeeland, bekend als ‘De Heren en Vrouwen van Veere’. Dit zijn ook de kleuren van de stad Veere geworden, onder meer toegepast in het schilderwerk van gemeentelijke gebouwen. De andere kleuren zijn terug te vinden in het huidige logo van de Gemeente Veere. Zij verwijzen naar typerende aspecten van het Walcherse landschap: geel voor het koren en de stranden, groen voor de weilanden en bossen, blauw voor de zee en de lucht.De ‘Veere District Tartan’ is ontworpen door Dorothée Sybenga, textielkunstenares, in samenwerking met de firma Strathmore in Schotland. De Tartan Society heeft de tartan formeel als Veere District Tartan® gerigistreerd. In ons museum zijn stropdassen en sjaals van deze stof verkrijgbaar. Andere produkten of stof per meter zijn op aanvraag te bestellen.


Exclusieve borduurpatronen Zeeuwse knoop
Speciaal voor Museum De Schotse Huizen heeft Sylvia van Dam Merrett een borduurpatroon ontworpen van de Zeeuwse knoop. Er zijn kant-en-klare handwerkpakketten te koop waarin dit patroon is verwerkt, waaronder een speldenkussen en een tasje geïnspireerd op een 17e eeuwse beugeltas. Daarnaast is er een borduurpakket van een romantisch hartje, waarvan de motieven ontleend zijn aan beukjes uit de collectie van ons museum. Wilt u begeleiding bij het maken van deze handwerkpakketten? U bent iedere dinsdag welkom in ons handwerkcafé.

Handwerkpakketten Scottish Diaspora Tapestry
Deelnemers aan het handwerkcafé hebben -geïnspireerd op de Tentoonstelling Scottish Diaspora Tapestry-  een aantal unieke handwerk pakketten gemaakt.

Voorbeelden hiervan in kleur vindt u hieronder: